BAGERIET

Hantverksbageri i Vårgårda

Hobergs Surdegsbageri slog upp portarna i april 2019. Bageriet ligger i ett av våra uthus i trädgården precis i utkanten av centrala Vårgårda. Under 2018 renoverades den del av uthuset som nu är bageri. Från augusti ligger fokus på kurser och förbokat bröd på helger. Vi kommer också ha events som pop-up café och marknadsdagar då och då.  Följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad. 

 

 Fokus ligger på mathantverket och att använda i huvudsak lokala och ekologiska råvaror i säsong. Alla bröd och nästan alla andra produkter är certifierade av Eldrimner. En kvalitetsstämpel som visar på äkta mathantverk.

Om mig

Jag som driver bageriet heter Lotta. Jag har skolat om mig från mönsterkonstruktör inom textilbranschen till surdegsbagare och startade Hobergs Surdegsbageri. Jag har gått kurser på och via Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk. Jag har alltid älskat att baka och haft en dröm om att någon starta någon egen verksamhet. Och med flytten till Vårgårda för några år sedan och ett par uthus kunde detta bli verklighet.  Jag brinner för bra mat och lokala råvaror.  

Ekologiskt och närproducerat

Allt mjöl som används i bageriet är ekologiskt, KRAV-märkt och närproducerat från Wästgötarna. Det innehåller inga tillsatser. I jag vill i huvudsak använda mig av  lokalproducerade och ekologiska råvaror så långt det går.